Przepis na Bezglutenowe babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczową + filmik

Proponuję mój przepis na przepyszne babeczki czekoladowe bez glutenu ze świątecznym aromatem w postaci skórki pomarańczowej, serdecznie polecam 🙂

bezglutenowe babeczki czekoladowe – lista składników:

  • 50 g mąki z ziaren amarantusa
  • 50 g masła
  • szczypta soli
  • 1-2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 2 łyżki stołowe ciemnego kakao
  • pół szklanki cukru
  • pół łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
  • 2 jajka (żółtka i białka osobno)
  • 50 g mąki kukurydzianej
  • Składniki na 12 babeczek:
  • 100 g skrobi ziemniaczanej
  • 12 papilotek
  • cukier puder do posypania
  • ok. 120 ml mleka

bezglutenowe babeczki czekoladowe Jak zrobić

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

1. 1. Przed użyciem pozwól masłu ostygnąć w rondlu. 2. Połącz suche składniki w misce. 3. Później dodaj stopione masło. 4. Zintegruj dwa żółtka. 5. Wlewaj po kropli około 120 mililitrów mleka Blend. 6. Ciasto zmiksować z pokrojonym paskiem pomarańczy. 7. Ciasto delikatnie połączyć z ubitymi białkami i szczyptą soli. 8. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Gracz powinien napełnić dwanaście papierowych kubków. 10. W zależności od temperatury piekarnika piecz babeczki przez 25 do 30 minut, używając grzania góra-dół lub konwekcyjnego. 11. Uporządkowane babeczki, jeszcze gorące, posypać cukrem pudrem. Trzeba ochłonąć na przekroju, dziękujemy 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *