Przepis na Bezglutenowe gofry z syropem klonowym i owocami

Po prostu palce lizać – nie tylko dla osób na diecie bezglutenowej.

Składniki na gofry z syropem klonowym:

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/3 szklanki cukru
  • 200 g mąki gryczanej
  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki oleju
  • 350 ml mleka
  • 100 g mąki ziemniaczanej
  • 100 g mąki ryżowej

gofry z syropem klonowym Jak przygotować:

Zobacz również: inna receptura

1. Dodaj razem cukier i jajka. Dodać pozostałe składniki na przemian. 2. Lekko naoliwić gofrownicę. Pieczemy z rozłożoną częścią ciasta. Idziemy na skróty. 3. Posyp gofry nowym naturalnym produktem i skrop je syropem klonowym.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *