Przepis na Biszkoptowe babeczki z jeżynami i czekoladą

babeczki z jeżynami – składniki:

  • 5 dag mlecznej czekolady
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyżki cukru
  • ziemniaczanej
  • 1 szklanka jeżyn
  • 2 łyżki mąki
  • 3 jajka
  • 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia

babeczki z jeżynami Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

Babeczki w chusteczce z jeżynami i czekoladą Dodać cukier i ubijać, aż cukier dokładnie się rozdzieli. Po dodaniu żółtek ubij je. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Na koniec delikatnie wmieszaj oddzieloną mąkę i proszek do pieczenia. 2. Umieść ciasto w utworzonych w ten sposób foremkach. Mini torty upiekliśmy w tekturowych foremkach wyłożonych papierem do pieczenia. Możesz podgrzać je w foremkach na herbatniki, jeśli nie masz tych foremek, abyśmy mogli uzyskać więcej kawałków. 3. Do masy dodaj jeżyny i po dokładnym umyciu i wysuszeniu delikatnie je wciśnij. 4. Ułożone babeczki powinny być dopieczone do perfekcji przez około 25 minut w temperaturze 170 stopni. Sprawdzamy, czy były upieczone suchym patykiem. Ostudzić ogrzane babeczki. 5. Po podzieleniu czekolady na dodatkowe niepozorne kawałki i rozpuszczeniu pod prysznicem wodnym, udekoruj babeczki skondensowaną czekoladą, zanim ostygną. 6. Babeczki można podawać, gdy polewa stwardnieje. Cenię to, że jesz. nbsp;


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *