Przepis na Biszkoptowe muffinki z czerwoną porzeczką

Pyszne biszkoptowe muffinki idealne będą na piknik. Oprószone cukrem pudrem smakują najlepiej. Porzeczki przełamują słodki smak biszkoptu.

biszkoptowe muffinki – składniki:

  • – 3 łyżki cukru
  • dodatkowo:
  • – 3 jajka
  • – 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • – 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • – 3 łyżki mąki tortowej
  • – 1 szklanka czerwonych porzeczek
  • – cukier puder do oprószenia muffinek
  • – kilka gałązek czerwonej porzeczki do dekoracji.

biszkoptowe muffinki Przygotowanie:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

1. Ubij białka na sztywną pianę. Ubijaj, aż cukier zostanie włączony. 2. Ponownie od tego momentu dodaj żółtka i ubij. 3. Wymieszaj proszek do pieczenia i dwie mąki. 4. Umieść papierowe kubki na puszce z herbatnikami i wlewaj do odtwarzacza po jednym kawałku. 5. Posyp bułki porzeczkami. 6. Podgrzewać w temperaturze 170 stopni przez około 20 minut. Po ostygnięciu posyp cukrem pudrem i udekoruj gałązkami czerwonej porzeczki. 7. Ciesz się!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *