Dziś przepis na złociste i chrupiące domowe gofry. Smakują dosłownie jak z budki! Więcej na blogu.
chrupiące domowe gofry – lista składników:
- 100 gramów masła
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- 300 mililitrów mleka
- 3 łyżeczki cukru
- 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 jajka
- 250 gramów mąki pszennej (typ 650)
chrupiące domowe gofry Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis
Białka ubij na sztywną pianę, oddzielając jednocześnie żółtka od białek. Do ubitych żółtek dodać cukier i cukier waniliowy. • Wymieszaj razem proszek do pieczenia i mąkę pszenną. • W garnku podgrzej margarynę. Kontynuuj ubijanie żółtek przez dodatkowe dwie minuty po dodaniu pasty. Mąkę i mleko podzielić na porcje i dalej ubijać na wysokich obrotach. Na koniec delikatnie wymieszaj łyżką ubite białka z masą.
Dodaj komentarz