Przepis na chrupiace gofry

dlugo testowalam rozne przepisy na gofry, w koncu znalazlam ten najlepszy. Gofry sa chrupiace nawet nastepnego dnia w przeciwienstwie do innych przepisow, w ktorych gofry po niedlugim czasie robily sie gumowatymi plackami.

chrupiace gofry – lista składników:

  • olej do posmarowania blach
  • mała torebka cukru wanilinowego
  • cukier puder, 150 g
  • Mąka pszenna, 200 g
  • maslo śmietankowe (82%), 200 g
  • mąka ziemniaczana, 200 g
  • proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
  • jajka, 5 szt.

chrupiace gofry Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Dodaj jedno jajko do mąki z proszkiem do pieczenia i jedno jajko do cukru pudru. Aby hitter był grubszy niż odtwarzacz hotcake, dodaj cukier waniliowy, trochę wody i schłodzoną, zmiękczoną pastę. Ciasto powinno być w temperaturze pokojowej przez 15 minut. W tym czasie rozgrzej gofrownicę i posmaruj ją olejem. Pieczony. Opieranie gofrów o coś, aby je wysuszyć dla gofrownicy, nie jest kłamstwem. Podawane z bitą śmietaną, dżemem lub cukrem pudrem. Oryginalny przepis wymagał 250 gramów cukru; Moja przypadkowa zamiana 150 gramów cukru pudru (który jest dla mnie wystarczająco słodki) i 1 łyżeczki proszku do pieczenia zaowocowała pięknymi różami. Uważam, że konsystencja ciasta jest kluczem do sukcesu, do czego niestety potrzebna jest mocna gofrownica. Wafle będą bardziej umiarkowane, zakładając, że pałkarz jest zbyt gruby. Powstałe gofry były delikatniejsze po dodaniu odrobiny wody po pierwotnym zebraniu. Z tej partii zużyto około dziesięciu gofrów.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *