Przepis na Chrupiące gofry z frużeliną jagodową i bitą śmietaną

Takie gofry serwuję codziennie rodzince na drugie śniadanie lub podwieczorek i ciągle chcą więcej. Te gofry są naprawdę przepyszne.

Składniki na gofry z frużeliną:

  • bita śmietana
  • 4 jajka
  • szklanka wody
  • 200 g jagód leśnych
  • Ciasto na gofry:
  • 2 szklanki mleka 2.0 %
  • 2 łyżki cukru kryształu
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki oleju
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • łyżeczka pasty waniliowej
  • 4 łyżki cukru
  • Dodatkowo:
  • Frużelina z jagód leśnych:
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej

gofry z frużeliną Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny przepis

1. Po ubiciu białek na sztywną pianę dodaj żółtka i cukier puder. Następnie dodaj mąkę, mleko, olej, pastę waniliową i proszek do pieczenia. Miksuj na niskich obrotach, aż konsystencja będzie gładka. Za pomocą pędzla nałóż olej na rozgrzewającą się gofrownicę. Wciśnij trzy łyżki kombinacji górną pokrywą. Podgrzane do połysku, gofry 2. Dodaj cukier i wodę do garnka z jagodami. Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w niewielkiej ilości wrzącej wody. Napełnij jagody, zagotuj, wymieszaj i podawaj. Eliminujemy go z płomieni. 3. Gotowe gofry kończę bitą śmietaną i frueline.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *