Takie gofry serwuję codziennie rodzince na drugie śniadanie lub podwieczorek i ciągle chcą więcej. Te gofry są naprawdę przepyszne.
Składniki na gofry z frużeliną:
- bita śmietana
- 4 jajka
- szklanka wody
- 200 g jagód leśnych
- Ciasto na gofry:
- 2 szklanki mleka 2.0 %
- 2 łyżki cukru kryształu
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki oleju
- 3 szklanki mąki pszennej
- łyżeczka pasty waniliowej
- 4 łyżki cukru
- Dodatkowo:
- Frużelina z jagód leśnych:
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
gofry z frużeliną Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: inny przepis
1. Po ubiciu białek na sztywną pianę dodaj żółtka i cukier puder. Następnie dodaj mąkę, mleko, olej, pastę waniliową i proszek do pieczenia. Miksuj na niskich obrotach, aż konsystencja będzie gładka. Za pomocą pędzla nałóż olej na rozgrzewającą się gofrownicę. Wciśnij trzy łyżki kombinacji górną pokrywą. Podgrzane do połysku, gofry 2. Dodaj cukier i wodę do garnka z jagodami. Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w niewielkiej ilości wrzącej wody. Napełnij jagody, zagotuj, wymieszaj i podawaj. Eliminujemy go z płomieni. 3. Gotowe gofry kończę bitą śmietaną i frueline.
Dodaj komentarz