Przepis na Chrupiące naleśniki

Składniki na chrupiące naleśniki:

  • mąka
  • ziarna słonecznika ok 1/2 szkl(można więcej)
  • Na ciasto:
  • miód
  • olej
  • mleko
  • woda ok 1/2 szkl
  • jajka
  • Dodatkowo;
  • sól

chrupiące naleśniki Jak przygotować

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Świeże ciepłe bułeczki Ulepsz naleśniki, łącząc każde z mocowań, aż będzie gładkie. Przed dodaniem słonecznika do ciasta można go podsmażyć na natłuszczonej patelni. Wmieszać słonecznik. Naleśniki usmażyć na maśle. Zroluj lub nałóż każdy naleśnik, jakkolwiek uznasz to za stosowne, posmaruj miodem. Można też lekko podgrzać w kuchence mikrofalowej lub piekarniku.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *