Przepis na Ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą

Kruche, bardzo sycące, choć niezbyt słodkie ciasteczka z masłem orzechowym i drobinkami czekolady uwiodą smakiem każdego łasucha.
Do tych ciasteczek najlepsze będzie kremowe masło orzechowe.

ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą – składniki:

  • 100 g niesolonego miękkiego masła
  • szczypta soli
  • kilka kropli aromatu waniliowego
  • 2 jajka
  • 200 g drobnego cukru trzcinowego
  • 1 opakowanie (80 g) posypki czekoladowej
  • 250 g masła orzechowego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 220 g mąki pszennej

ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *