Przepis na Cynamonowe muffinki z jabłkami i czekoladą

Składniki na muffinki z jabłkami i czekoladą:

  • 1,5 szklanki mleka
  • 2 jabłka
  • 140g cukru
  • 400g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pszennej
  • 160g masła
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cynamonu

muffinki z jabłkami i czekoladą Przygotowanie

Zobacz również: inna ciekawa receptura

Rozpuść masło i pozwól mu ostygnąć, aby zrobić muffiny cynamonowo-jabłkowe i czekoladowe. W misce wymieszaj mąkę, cynamon i proszek do pieczenia. Dodaj cukier. Podziel czekoladę na kawałki i umieść je w misce. Po ubiciu jajek dodać mleko. Mleko, jajka i ostudzone roztopione masło należy dodać do suchych składników w misce. Mieszaj, aż mieszanina będzie gładka. Drewnianą łyżką wmieszać pokrojone jabłka do ciasta. Masę należy przygotowywać przez około 30 minut w temperaturze 200°C na wysmarowanej tłuszczem tortownicy.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *