Przepis na Czarne babeczki

czarne babeczki – składniki:

  • mleko
  • masło
  • mąka
  • goździki
  • rodzynki 45 g
  • cukier 75 gr
  • margaryna
  • kawa rozpuszczalna 1 łyżka
  • cynamon
  • 1 jajko
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • miód
  • pszenna
  • biszkopty okrągłe 15 g
  • kakao

czarne babeczki Jak przygotować:

Zobacz również: inna ciekawa receptura

Babeczki z ciemnym ciastem: W naczyniu żaroodpornym połączyć cukier, mleko, margarynę i kawę. Zanim ostygnie, wymieszaj z miodem. Wbij jajko do schłodzonej mieszanki przed dodaniem mąki i aromatów. Gotuj bułki w margarynie, ciągle mieszając, aż pokroją się na małe kawałki o wielkości 1-2 cm. Rodzynki zalać gorącą wodą i dodać aromat rumowy. Dodaj odsączoną mieszankę do ciasta. Uzupełnij uderzacz do 1/3 poziomu po umieszczeniu foremek do babeczek w strukturach babeczek. Następnie delikatnie wciśnij kilka ciastek do każdej porcji. W temperaturze 180 C podgrzewać przez 20 do 25 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *