Przepis na Czekoladowe muffinki budyniowe z jagodami

Pyszne, mocno czekoladowe muffinki na kefirze, nadziane jagodami. Wypiek, który zawsze się udaje.

muffinki budyniowe – lista składników:

  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 12 łyżeczek jagód ze słoika
  • 2 torebki budyniu czekoladowego bez cukru (po 45 gram)
  • 2/3 szklanki cukru
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki oleju rzepakowego
  • 1 szklanka kefiru

muffinki budyniowe Jak przygotować

Zobacz także: najprostsze ciasteczka maślane

Wszystkie suche składniki są wliczone w cenę: Używamy łyżki do mieszania mąki, cukru, puddingu i proszku do pieczenia. Jajko należy dodać do kefiru i oleju w powstałej misce. Do mieszania używamy trzepaczki. Połącz mokre i suche mocowania na krótką chwilę. Dodaj jedną łyżkę hittera do stałego naczynia. W tym momencie dodaj jeszcze jedną łyżkę hittera i jeszcze jedną łyżkę jagód. Herbatniki należy podgrzewać przez 17 minut w piecu konwekcyjnym nagrzanym do 180 stopni.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *