Przepis na Czekoladowe muffinki z budyniem

Składniki na muffinki z budyniem:

  • jeden budyń śmietankowy
  • 2 łyżki kakao
  • 2 jaja
  • Ciasto
  • Masa budyniowa
  • 0,5 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 150 g rozpuszczonego masła lub margaryny
  • 0,5 litra mleka
  • szczypta soli
  • 2 szklanki mąki

muffinki z budyniem Jak zrobić:

Zobacz także: inny przepis

Czekoladowe bułki i budyń Postępuj zgodnie z przepisem, aby zrobić budyń. W osobnych miskach łączymy suche składniki. Po dodaniu suchych składników do masy mleczno-jajecznej i dodaniu margaryny, masa powinna stać się jednorodna. Za pomocą łyżeczki nałóż około 50% masy do wyłożonych papierem foremek. Następnie użyj uderzacza, aby całkowicie przykryć łyżeczkę puddingu. W temperaturze 160 stopni gotuj przez 20 do 25 minut lub krócej, aż będą lśniące. Połóż go po upieczeniu i ciesz się.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *