dziecinnie proste, wilgotne, pyszne muffinki
Składniki na czekoladowe muffinki z truskawkami:
- mąka pszenna 1,5 szkl.
- truskawki pokrojone w ćwiartki 1 szkl.
- sól szczypta
- cukier waniliowy 1
- kakao 2 czubate łyżki
- mleko 250ml
- cukier 3/4 szkl.
- jajko 2
- olej słonecznikowy 6 łyżek
- proszek do pieczenia 1 płaska łyżka
czekoladowe muffinki z truskawkami Jak zrobić:
Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis
Połącz suche i mokre mocowania w jednej misce. Następnie za pomocą łyżki połącz płyn z suchymi składnikami. Aby zakończyć, ponownie delikatnie zmiksuj truskawki. Napełnij każdy z kubków w rolkach, które zostały przymocowane papierowymi kubkami, do około 3/4 objętości. Przygotowanie trwa od 20 do 25 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Dodaj komentarz