Przepis na Czekoladowe naleśniki z serem

Murzynek wilgotny to bardzo dobry pomysł na kakaowe ciasto z polewą czekoladową. Murzynek wilgotny to bardzo dobry pomysł na kakaowe ciasto z polewą czekoladową. Ciasto czekoladowe jest bardzo wyraziste w smaku i doskonale komponuje się podane z kawą lub herbatą. Ciasto można przygotować z czekoladą gorzką lub mleczną, wszystko zależy od Twoich preferencji smakowych. Przepis na wilgotnego murzynka jest prosty, dlatego nie musisz mieć dużego doświadczenia kulinarnego, aby je przygotować. Do zrobienia ciasta potrzebne Ci będą następujące produkty spożywcze: mąka pszenna, kakao, jajka, śmietana kwaśna, proszek do pieczenia, olej rzepakowy, masło, cukier, cukier puder, czekolada gorzka.
Jak zrobić wilgotnego murzynka? Do miski wbij jajka, dodaj cukier i ubij do powstania puszystej masy. Dodaj kwaśną śmietanę, wlej olej i wymieszaj. Do masy dodaj kakao, przesiej mąkę pszenną i proszek do pieczenia, zmiksuj krótko. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i wlej masę na ciasto. Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 45-50 minut. Ciasto wystudź na kratce w uchylonym piekarniku. W garnku umieść masło, cukier puder i czekoladę. Podgrzej do rozpuszczenia składników. Ciepłą polewą polej ciasto. Pokrój na porcje, gdy polewa zastygnie.
Kakao pozyskiwane z rośliny zwanej kakaowcem rośnie w lasach tropikalnych klimatu równikowego. Kakao jest cennym źródłem magnezu, związki zawarte w ziarnach kakaowca mają działanie odprężające. Kakao zawiera kwasy tłuszczowe jednonienasycone, witaminy z grupy B oraz fosfor, cynk i żelazo. Jajka zawarte w przepisie są bogatym źródłem wielu cennych dla naszego organizmu witamin takich jak witamina A, witaminy z grupy B. Zawierają mikroelementy takie jak żelazo i fosfor, są też dobrym źródłem luteiny i zeaksantyny tak potrzebnej naszym oczom. Jajka są niskokaloryczne, zawierają dużą ilość łatwo przyswajalnego białka. Staraj się wybierać jajka od kur z wolnego wybiegu.
Podsumowując pyszny czekoladowy murzynek sprawdzi się doskonale na deser. Można podać go z dodatkiem lodów waniliowych lub kleksem bitej śmietany. Ciasto to prosty przepis na udany wypiek. Placek upiec można w keksówce lub większej blaszce co spowoduje, że będzie bardziej płaski. Należy wówczas skrócić czas pieczenia. Murzynek jest dobry do spożycia od razu po upieczeniu. Można go przechowywać w temperaturze pokojowej przez 2-3 dni. Ryba ze szpinakiem i serem pleśniowym
, a dokładniej ryba z sosem szpinakowo-serowym, to jedno z moich ulubionych dań. Zawsze robi je Michał i zawsze wychodzi znakomicie. Uwielbiam taki obiad.
Dla niektórych może to być zaskoczenie, ale rybę tak przyrządzoną jadamy z ryżem i nie wyobrażam jej sobie z ziemniakami czy makaronem. Delikatny ryż, pyszna ryba i ten
sos szpinakowo-serowy
. Po prostu super. Trzeba spróbować, żeby zrozumieć. Co ciekawe, wydaje mi się, że rybę i szpinak podane w ten sposób zjedzą nawet ci, którzy ryby i szpinak omijają szerokim łukiem. Po prostu pycha!
Polecam Wam również
piramidki rybne ze szpinakiem
, a także
naleśniki szpinakowe
. Naleśniki można podawać z wieloma dodatkami, takimi jak świeże owoce, domowy krem orzechowy lub jogurt roślinny. Dodane do ciasta ugotowane ziemniaki sprawiają, że naleśniki są bardzo delikatne, bardzo smaczne, sprężyste. Puszyste naleśniki z malinami są bardzo dobre, dzięki składnikom, które dodawane są do niego. Śniadanie, obiad,deser czy kolacja te naleśniki smakują o każdej porze dnia.
Czekoladowe naleśniki z serem i owocami polane syropem klonowym… Takie naleśniki to istna rozpusta, któż im się oprze? Koniecznie wypróbujcie! :)))

naleśniki – składniki:

  • 4 jajka
  • 2 łyżki rodzynek
  • 50 dag gorzkiej czekolady
  • 4 łyżki cukru
  • 3jajka
  • 200 g mąki pszennej
  • 1 łyżka gorzkiego kakao
  • masa serowa:
  • 500 ml mleka
  • 250 g sera
  • naleśniki:
  • 3 łyżki cukru
  • 1/2 op. budyniu śmietankowego bez cukru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 łyża kandyzowanej skórki pomarańczowej

naleśniki Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

Do zgniecionej czekolady można dodać 100 mililitrów gorącego mleka. Niczym się nie wyróżniamy. Ubijaj przez chwilę (mikserem lub trzepaczką) po połączeniu mąki, jajek, cukru, kakao, mleka i czekolady. Ciasto powinno odpocząć przez 20 minut. Ciepłe bułeczki są upieczone po tym czasie. 2 Oddziel białka od żółtek i ubij oba razem z cukrem, aż masa będzie miękka. Do żółtek dodać ser i ubite białka po pokrojeniu skórki pomarańczowej i rodzynek na małe kawałki. Po dodaniu puddingu dokładnie zmiksuj. Trzy naleśniki z cheddarem i smażone. Podaj syrop z brudu, bitą śmietanę lub ulepszenia nr 1 jako metodę na pokaz.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *