Przepis na Domowe gofry

domowe gofry – składniki:

  • szczypta soli
  • 1 banan
  • 2 jaja
  • 1 śmietan
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 0,5 l mleka
  • posypka czekoladowa
  • 60 g cukru pudru
  • 100 g masła
  • 300 g mąki
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 150 g rodzynek
  • 300 ml śmietany
  • ulubiona polewa (u mnie ajerkoniak)

domowe gofry Jak zrobić:

Zobacz także: inna ciekawa receptura

Wafle zrobione w inny sposób Pozostaw pastę do rozpuszczenia i lekko ostudź. Całkowicie połącz wszystkie składniki mieszanki. Dodać 1-2 łyżki mąki, jeśli ciasto jest zbyt rzadkie (powinno być nieco gęstsze niż ciasto na naleśniki). Zamknij pokrywkę i gotuj gofry przez pięć do siedmiu minut, sprawdzając je w połowie. 3. W czasie przygotowywania gofrów przekrój brzoskwinie i banana na pół i ubij śmietanę ze śmietaną na sztywno. 4. Polewą polej przygotowane gofry, a następnie posyp posypką oraz owocami i rodzynkami. Mieć smaczny posiłek!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *