Pysznie chrupiące gofry
Składniki na gofry bez jajek:
- łyżka cukru waniliowego
- 2 szklanki mleka ( ja dałam szkl. mleka i szkl. wody)
- 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżki cukru
- 2 szklanki mąki pszennej
gofry bez jajek Jak przygotować:
Zobacz także: inny przepis
Ze sproszkowanej mąki zrobić filtr i stopniowo dodawać olej, mleko i wodę. Dobrze wymieszaj ciasto, aż będzie gładkie i pozbawione grudek. Dodaj odtwarzacz do gofrownicy, naoliw go i smaż przez trzy do czterech minut. Uwzględnij dżem, cukier puder, produkt ekologiczny i bitą śmietanę. Ponieważ gofry przyklejają się do gofrownicy, bezwzględnie należy ją smarować olejem przy każdym nalewaniu. Ten przepis daje osiem gofrów.
Dodaj komentarz