Przepis na Gofry kruche

gofry kruche – składniki:

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 margaryna
  • 30 dag cukru
  • skórka cytrynowa z jednej cytryny
  • 2 szklanki mleka
  • sok z jednej cytryny
  • truskawki
  • 50 dag mąki
  • 6 jajek

gofry kruche Jak zrobić

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

Wafle z kruchego ciasta Rozerwij margarynę. Następnie, przed dodaniem proszku do pieczenia, dokładnie wymieszaj mleko, cukier i wszystkie jajka. Dodaj smak i sok z jednej cytryny. Aby uzyskać jednolite ciasto, pod koniec wmieszaj mąkę i płynną margarynę. Gotowe ciasto włożyć do rozgrzanej gofrownicy. Pieczemy je na złoty kolor. Gofry są polane truskawkami i roztopioną czekoladą.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *