Przepis na gofry malinowe

Rozpływające się w ustach gofry z dodatkiem malin.

gofry malinowe – lista składników:

  • 10 dag stopionego masła
  • szczypta soli
  • 5 białek
  • 4 łyżki świeżych malin
  • proporcje na 8-10 gofrów
  • maliny do posypania
  • pół szklanki cukru
  • pół szklanki mąki pszennej typ 405
  • 5 żółtek
  • ziarna z laski wanilii
  • łyżka mąki kokosowej

gofry malinowe Jak przygotować:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

1. Białka ubić z odrobiną soli na sztywną pianę. Cukier nas sztywnieje. 2. Wbij żółtka do ubitej piany i dalej ubijaj. 3. Schłodzone masło delikatnie wmieszać w piankę silikonową szpatułką lub łyżką. Dodaje się wanilię i przesianą mąkę. Po prostu zamieszaj. Na koniec dodać maliny i ponownie delikatnie wymieszać. 4. Łyżką nabierz odtwarzacz i wylej go na ogrzaną formę do gofrów. Zaplanuj około 3 minut, czas pieczenia zależy od gofrownicy. 5. Z malinami posypanymi na wierzchu, podawaj na gorąco.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *