Wiem, że szukacie zamienników dla mąki, czasem po prostu odmiany. Tym razem gofry migdałowe, delikatne, nie tak chrupiące, jak
jaglane
, raczej, jak delikatne naleśniczki, ale słodkie i smaczne.
U nas
gofry migdałowe
świetnie sprawdzają się z powidłami lub po prostu cukrem pudrem. Są przepyszne.
gofry migdałowe – lista składników:
- 160 g migdałów
- 4 jajka
- 40 g maki ziemniaczanej
- 3-4 łyżeczki cukru palmowego, brzozowego lub zwykłego
- 60 g mleka (krowie, kozie, roślinne)
- 50 g oleju
- 1/2 łyżeczki sody
gofry migdałowe Jak przygotować:
Zobacz także: inna receptura
Do zmielenia migdałów użyj młynka do mięsa lub kawy. Pasuję do pozostałych części. Na gorącej gofrownicy smaż je przez kilka sekund, aż nabiorą złocistego koloru. Aby nie dopuścić do zniknięcia, ustawiłem go na stojaku. Mieć smaczny posiłek. Wafle na bazie migdałów
Dodaj komentarz