Przepis na Gofry po Belgijsku

Składniki na gofry po belgijsku:

  • 1 łyżeczka cukier waniliowy,
  • 150 gram mąka
  • 1 szklanka cukier,
  • 200 gram margaryna
  • 3 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • pszenna
  • 200 gram mąka
  • 4 sztuki jaja,
  • ziemniaczana
  • miód

gofry po belgijsku Przygotowanie:

Zobacz także: inna receptura

Gofry francuskie: W misce połączyłam cukier waniliowy, proszek do pieczenia, dwa rodzaje mąki, dwie szklanki cukru i proszek do pieczenia. Rzuciłem to dookoła. Dodałam lekko ciepłe roztopione masło i surowe jajka. Ujednoliciłem wszystko, aż było gładkie. Użyłem łyżki, aby wylać tę mieszankę na nasmarowaną gofrownicę, aby zrobić okrągłe klapki. Piekłam do zarumienienia. Wraz z nimi podano pastę miodową.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *