Zapraszam na pyszne, chrupiące gofry z twarogiem. Takie gofry są sycące, tanie oraz proste w przygotowaniu. Gofry twarogowe są idealne na śniadanie. Polecam
gofry twarogowe – składniki:
- 2 szkl mąki orkiszowej białej (może być pszenna)
- 2 łyżki cukru
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki oleju
- 1 cukier waniliowy
- 230 g twarogu (u mnie kozi ale może być inny)
- 2 jajka
- 300 g jogurtu naturalnego
gofry twarogowe Przygotowanie
Zobacz koniecznie: inna receptura
1. Zmiksuj twaróg, jajka i jogurt w misce na gładką masę. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, olej i dwa cukry. Mieszaj, aż nie będzie już żadnych nierówności. Rozgrzej gofrownicę i dodaj kawałki hittera. Gofry są pieczone na złoty kolor.
Dodaj komentarz