Przepis na Gofry twarogowe

Zapraszam na pyszne, chrupiące gofry z twarogiem. Takie gofry są sycące, tanie oraz proste w przygotowaniu. Gofry twarogowe są idealne na śniadanie. Polecam

gofry twarogowe – składniki:

  • 2 szkl mąki orkiszowej białej (może być pszenna)
  • 2 łyżki cukru
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki oleju
  • 1 cukier waniliowy
  • 230 g twarogu (u mnie kozi ale może być inny)
  • 2 jajka
  • 300 g jogurtu naturalnego

gofry twarogowe Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inna receptura

1. Zmiksuj twaróg, jajka i jogurt w misce na gładką masę. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, olej i dwa cukry. Mieszaj, aż nie będzie już żadnych nierówności. Rozgrzej gofrownicę i dodaj kawałki hittera. Gofry są pieczone na złoty kolor.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *