Przepis na Gofry z mąki żytniej pełnoziarnistej

Chrupiące i rumiane gofry z mąki żytnie razowej

gofry z mąki żytniej – składniki:

  • mleko lub woda 1 szklanka
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • mąka żytnia razowa przesiana 1 szklanka

gofry z mąki żytniej Jak przygotować:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Wykorzystując podane mocowania, przygotuj gęstą mieszankę. Porzuciłem; Możesz potrzebować więcej płynu. czepiając się o szklankę, ale odtwarzacz był wyjątkowo gęsty i dolałem 50 ml wody. Można również dodać jedno roztrzepane jajko. Podałam z gęstym jogurtem, miodem gryczanym i prażonymi orzechami włoskimi.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *