Przepis na Gofry z mango i jeżynami

Składniki na gofry z mango:

  • 200 ml śmietany
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 0,5 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 szklanki mleka
  • 1 dojrzałe mango
  • 2 garści jeżyn
  • ok 2 szklanek mąki
  • 3 jajka
  • 1 łyżka cukru wanilinowego

gofry z mango Przygotowanie:

Zobacz również: inny przepis

Wafle z jeżynami, mango i mlekiem W misce utrzeć cukier, żółtka i mleko. Używając pręta, wymieszaj. Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy i ekstrakt waniliowy. Połącz na masę, miksując w blenderze; Pod koniec dodać olej. Za pomocą szpatułki stopniowo wmieszaj sztywne białka do ciasta na gofry. Połącz cukier i śmietankę i ubij na sztywną pianę. Oczyść jeżyny. Mango obrać i pokroić w kostkę. Do smażenia gofrów należy używać rozgrzanej gofrownicy. Najlepiej smakują podawane na ciepło.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *