Przepis na Gofry żytnio-pszenne z dżemem

gofry – składniki:

  • łyżka suszonej żurawiny
  • 1,5 szkl mąki
  • dżem jabłkowy
  • pszennej
  • posypka:
  • żytniej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • garść tartych orzechów
  • łyżka kokosu
  • 1,5 szkl mąki
  • 3 jaka
  • łyżka cukru
  • 3 szkl mleka
  • szkl oleju

gofry Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Wafle żytnio-pszenne z dżemem na wierzchu Białka należy rozdzielić i ubić na sztywną pianę. Przesiej mąkę, proszek do pieczenia i cukier do miski. Wymieszaj z mokrymi dodatkami. Ubite białka można dodawać łyżką. Delikatnie połączyć. Najpierw rozgrzewamy gofrownicę przed wlaniem do niej mieszanki. Posmaruj dżemem gofry po udekorowaniu orzechami, żurawiną i kokosem. Weź udział w posiłku.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *