Przepis na Grube naleśniki z białym serem

Sycące i szybkie naleśniki. Pewnie dla niektórych określenie „naleśniki” w stosunku do tych „grubasków” będzie dziwne, ale do naleśników im najbliżej.
Grube naleśniki z białym serem,
dodatkowo polane miodem, to mój pomysł na niesamowicie szybki obiad, który można zrobić z samego rana i zabrać ze sobą do pracy.
Zaletą
grubych naleśników
jest to, że robi się je szybko, są naprawdę smaczne, sycące i nie trzeba ich podgrzewać. Z podanych składników wychodzi 5 grubasków – tyle, aby najadły się dwie osoby.
Grube naleśniki
składam na pół, gdy są jeszcze gorące, a potem do środka wkładam zmielony biały ser z dodatkiem serka waniliowego i cukru pudru. To wszystko polewam miodem… mmm pycha!
Wersja jeszcze szybsza – jako nadzienie proponuję mielony ser z wiaderka, taki na sernik. W tej roli spisuje się fantastycznie. 🙂 Aha, i nie zapomnijcie tych naleśników naprawdę „napakować” serem, w końcu to grube naleśniki nie tylko ze względu na ciasto, ale i nadzienie. A potem miodek lub syrop klonowy, i gotowe. Smacznego.

Składniki na naleśniki z białym serem:

  • miód do polania (lub syrop klonowy)
  • nadzienie (można zastąpić gotowym serem z kubełka, na sernik)
  • 200 g zmielonego sera białego
  • troszkę cukru pudru
  • 1,5 szklanki mleka
  • ok. 1/4 szklanki oleju
  • 2 łyżki serka waniliowego
  • 1 szklanka mąki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli

naleśniki z białym serem Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inna receptura


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *