Przepis na Gryczane babeczki z mięsem

babeczki z mięsem – składniki:

  • makaron kokardki do dekoracji
  • duży pomidor
  • trochę świeżego lub suszonego rozmarynu
  • sól
  • 3 łyżki oleju
  • cebula
  • 25 dag karkówki
  • 1/4 kostki sera feta
  • 2 łyżki śmietany
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • łyżka mąki
  • torebka kaszy gryczanej
  • 2 łyżki masła

babeczki z mięsem Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Kaszę po ugotowaniu w osolonej wodzie odcedzamy. Po podsmażeniu owsianki na margarynie dodać posiekaną cebulę. Dodać sól i wymieszać. Makaron gotujemy krótko. Pokrój pomidora w plastry, a cheddar w małe kształty. 2 Mięso oprószamy mąką, drobno siekamy i obsmażamy na oleju. Dodaj rozmaryn do smaku i wymieszaj gorzką śmietankę z naczyniem. Uspokój się. 3: Do smarowania formy na muffinki bez papierowych foremek należy użyć oleju. Do wypełnienia każdego kształtu należy wykorzystać przechowywaną łyżkę kaszy gryczanej, pomidora, sera cheddar i farszu mięsnego. Na wierzch ułożyć kokardkę z makaronu. 4 Wykorzystaj blachę do pieczenia zamiast silikonowych foremek. Przygotowujemy około 20 minut w temperaturze 180°C. Podawaj z barszczem na wykwintną kolację lub lunch. Zamiast karkówki można użyć dowolnego innego rodzaju mięsa, w tym szynki, piersi z kurczaka lub indyka, łopatki lub innego rodzaju mięsa. 5 <strong>Katarzyna Gierula z Rzeszowa </strong> To jest rzeczywistość.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *