Przepis na Jajeczne babeczki

Jajeczne babeczki

Składniki na jajeczne babeczki:

  • 70 g cukru
  • 1 jajo
  • 3 jaja
  • 70 ml mleka
  • 340 g mąki
  • KREM:
  • 230 g masła
  • 230 ml wody
  • CIASTO:
  • 80 g cukru

jajeczne babeczki Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

ciasto: Dodać jajko, mąkę i cukier do ubitej margaryny i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Umieść mieszankę w lodówce na 30 minut. Wykorzystaj gracza, aby od tego momentu wyłożyć foremki na babeczki. Krem: Połącz mleko, cukier i wodę, aby ubić jajka. Nałóż krem na ciasto w foremkach, gdy będzie gładkie. Zaplanuj 25 minut w 189 stopniach.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *