Muffinki nadają się na jesienne popołudnie do kawki delikatne jabłkowo cynamonowe i posypane orzechami . Pycha
Składniki na jesienne muffinki:
- 2 jabłka
- SKŁADANIKI;
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 180 g cukru
- 150 g oleju
- ½ łyżeczki cynamonu
- 250 g mąki
- 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
- 2 jajka
- 250g śmietany 18%
jesienne muffinki Jak zrobić
Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura
1. Zastosowanie W misce wymieszaj mąkę, cukier, cynamon i proszek do pieczenia. W następnej misce ubij jajka widelcem lub trzepaczką, a następnie dodaj olej i śmietanę. Połącz mokre składniki z suchymi składnikami, aż dobrze się połączą po dokładnym wymieszaniu wszystkich składników razem. Do masy dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłka.
Dodaj komentarz