Przepis na JESIENNE MUFFINKI

Muffinki nadają się na jesienne popołudnie do kawki delikatne jabłkowo cynamonowe i posypane orzechami . Pycha

Składniki na jesienne muffinki:

  • 2 jabłka
  • SKŁADANIKI;
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 180 g cukru
  • 150 g oleju
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • 250 g mąki
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 2 jajka
  • 250g śmietany 18%

jesienne muffinki Jak zrobić

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

1. Zastosowanie W misce wymieszaj mąkę, cukier, cynamon i proszek do pieczenia. W następnej misce ubij jajka widelcem lub trzepaczką, a następnie dodaj olej i śmietanę. Połącz mokre składniki z suchymi składnikami, aż dobrze się połączą po dokładnym wymieszaniu wszystkich składników razem. Do masy dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłka.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *