Przepis na Jogurtowe muffinki z bakaliami.

Polecam bardzo pyszne muffinki, niezwykle mięciutkie i idealne na podwieczorek. Ciasto i polewa z białej czekolady są słodkie, a lekko kwaśne bakalie przełamują tą słodycz. Zapraszam:)

jogurtowe muffinki – składniki:

  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • pół szklanki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki suszonego berberysu
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego typu greckiego
  • 2 jajka
  • 5 dag czekolady białej
  • pół szklanki cukru
  • 4 łyżki rodzynek
  • Ciasto:
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka suszonej miechunki
  • Dodatkowo:
  • 1 szklanka mąki tortowej

jogurtowe muffinki Przygotowanie:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

1. W misce wymieszaj jogurt, cukier, ekstrakt waniliowy, olej rzepakowy i jajka. Następnie miksuj przez kilka minut w blenderze. Następnie wymieszaj obie mąki i proszek do pieczenia, aż wszystko dobrze się połączy. Pod koniec wymieszaj z orzechami. 2. Przenieś ciasto do formy na herbatniki, przenosząc je do dodatkowych papierowych kubków. 3. Muffiny pieczemy w temperaturze 180°C przez około 25 minut lub do uzyskania złocistego koloru. Sprawdź suchym patyczkiem, a następnie ostudź. 4. Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej po rozbiciu na mniejsze kawałki. Od tego momentu używaj go do ozdabiania herbatników. Pozostawiamy do naturalnego wyschnięcia na powietrzu. Ustawili się od tego momentu. 5. Przyjmuj jedzenie!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *