Przepis na Kakaowe babeczki ze śmietaną i motylkami

babeczki ze śmietaną – lista składników:

  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 szkl oleju
  • 1/2 szklanki mleka
  • 4 łyżki kakao
  • 3 jajka
  • 200 ml śmietany
  • motylki cukrowe do ozdoby
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki cukru pudru + 2 łyżki

babeczki ze śmietaną Jak przygotować

Zobacz koniecznie: ciasteczka maślane z marmoladą

Babeczki z polewą czekoladową i motylkami w kakao W osobnej misce przesiać suche składniki (dwie szklanki mąki, pół szklanki cukru pudru, łyżeczka proszku do pieczenia i cztery łyżki kakao). W następnej misce dodaj trzy jajka i 1/2 szklanki oleju – tak zwane mokre mocowania – do suchych mocowań i mieszaj, aż mocowania się połączą. Po napełnieniu foremek do 3/4 wysokości piecz muffiny przez 20 do 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C (bez termoobiegu). Dodaj dwie łyżki cukru pudru pod koniec systemu ubijania, aby utwardzić krem wirusowy. Wystudzone babeczki warto udekorować motylkami i kremem. Zjedz porządną kolację.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *