babeczki ze śmietaną – lista składników:
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szkl oleju
- 1/2 szklanki mleka
- 4 łyżki kakao
- 3 jajka
- 200 ml śmietany
- motylki cukrowe do ozdoby
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki cukru pudru + 2 łyżki
babeczki ze śmietaną Jak przygotować
Zobacz koniecznie: ciasteczka maślane z marmoladą
Babeczki z polewą czekoladową i motylkami w kakao W osobnej misce przesiać suche składniki (dwie szklanki mąki, pół szklanki cukru pudru, łyżeczka proszku do pieczenia i cztery łyżki kakao). W następnej misce dodaj trzy jajka i 1/2 szklanki oleju – tak zwane mokre mocowania – do suchych mocowań i mieszaj, aż mocowania się połączą. Po napełnieniu foremek do 3/4 wysokości piecz muffiny przez 20 do 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C (bez termoobiegu). Dodaj dwie łyżki cukru pudru pod koniec systemu ubijania, aby utwardzić krem wirusowy. Wystudzone babeczki warto udekorować motylkami i kremem. Zjedz porządną kolację.
Dodaj komentarz