Przepis na Kakaowe gofry z gruszką

Składniki na kakaowe gofry:

  • 1 łyżka cukru migdałowego
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2,5 szkl mąki
  • 2 łyżki ciemnego kakao
  • 1 szkl kefiru albo kwaśnego mleka
  • pszennej
  • 2-3 dojrzałe gruszki
  • 2 duże jajka
  • 2-3 łyżki oleju orzechowego
  • 1 szkl świeżego mleka

kakaowe gofry Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: babeczki korzenne

Wafle kakaowe z gruszkami: W misce połącz mleko, olej, cukier migdałowy i szczyptę soli, aby ubić dwa jajka. Mieszaj mąkę i proszek do pieczenia, aż powstanie gęste ciasto. Kakao wsypujemy po obraniu i starciu pachnących, dojrzałych gruszek w największe oczka tarki. Włożyć do ciasta. Jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie, dodać mąkę. Przygotuj się na trzy do pięciu minut, w zależności od siły gofrownicy, po jej podgrzaniu. Podziel pałkarza na segmenty. Podawaj jako prezent gładki jogurt lub twarożek waniliowy.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *