Przepis na Kokosowe muffinki

Składniki na kokosowe muffinki:

  • sól
  • mleko
  • wiórki kokosowe 50 g
  • mąka
  • masło
  • jajka
  • soda oczyszczona 1/4 łyżeczki
  • cukier 2 łyżki
  • proszek do pieczenia 0.5 łyżeczki
  • pszenna

kokosowe muffinki Przygotowanie:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Bułki kokosowe powstają poprzez połączenie suchych i mokrych okrawków w jednej misce, a następnie delikatne ubicie ich razem widelcem. Kiedy łączę składniki w dwóch naczyniach i miksuję tylko do połączenia mocowań (nie mieszam), ciasto powinno mieć nierówną powierzchnię. W piekarniku nagrzanym do 180°C używam ciasta do wypełnienia papilotek do około 1/3 wysokości. Formę włożyłam do nagrzanego piekarnika. Przygotowuję się przez dwie godziny. chłodzone przez pięć minut w konstrukcji przed umieszczeniem na ruszcie kuchennym. Gdy ostygną posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *