Przepis na Kolorowe babeczki owocowe

kolorowe babeczki – składniki:

  • 3 żółtka
  • 3 czekolady mleczne
  • szczypta soli
  • galaretka cytrynowa
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • owoce sezonowe np. truskawki, morele, jagody
  • kostka zimnego masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 szklanki mąki

kolorowe babeczki Przygotowanie

Zobacz także: ekspresowe ciasteczka

Babeczki ze wspaniałymi zwykłymi dodatkami Wymieszaj razem mąkę, cukier puder, szczyptę soli i zimną margarynę. Po dodaniu białek szybko zagnieść ciasto. Przez 30 minut ciasto należy schłodzić. Tak przygotowane babeczki pieczemy około 20 minut w nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu i ostudzeniu ciastek posmaruj wnętrze roztopioną czekoladą z kąpieli wodnej. Czekolada zacznie twardnieć w ciągu kilku minut. w tym czasie rozpuść dżem cytrynowy w 1 szklance wody i pozwól mu ostygnąć. Gotową galaretkę rozsmarować równomiernie na każdej babeczce po ostygnięciu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *