kolorowe babeczki – składniki:
- 3 żółtka
- 3 czekolady mleczne
- szczypta soli
- galaretka cytrynowa
- 1/2 szklanki cukru pudru
- owoce sezonowe np. truskawki, morele, jagody
- kostka zimnego masła
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 szklanki mąki
kolorowe babeczki Przygotowanie
Zobacz także: ekspresowe ciasteczka
Babeczki ze wspaniałymi zwykłymi dodatkami Wymieszaj razem mąkę, cukier puder, szczyptę soli i zimną margarynę. Po dodaniu białek szybko zagnieść ciasto. Przez 30 minut ciasto należy schłodzić. Tak przygotowane babeczki pieczemy około 20 minut w nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu i ostudzeniu ciastek posmaruj wnętrze roztopioną czekoladą z kąpieli wodnej. Czekolada zacznie twardnieć w ciągu kilku minut. w tym czasie rozpuść dżem cytrynowy w 1 szklance wody i pozwól mu ostygnąć. Gotową galaretkę rozsmarować równomiernie na każdej babeczce po ostygnięciu.
Dodaj komentarz