kolorowe muffinki – składniki:
- szklanka mleka pełnotłustego
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 2 łyżki soku z cytryny
- 3/4 szklanki drobnego cukru
- 10 dag masła lub margaryny
- 2 szklanki mąki pszennej
- szczypta soli
- kolorowe wiórki do posypania
- barwniki spożywcze. 1 szklanka cukru pudru
- 2 łyżki cukru wanilinowego
kolorowe muffinki Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis
Przygotuj dwa dania. Zrób suchy: mąka, sól i proszek do pieczenia, przesiany cukier, wanilia i zwykły. 2 Połącz dwa jajka, mleko i schłodzoną pastę (lub margarynę) w drugim. Od tego momentu natychmiast połącz oba dania. Ponieważ nadal mogą występować pewne nieprawidłowości, należy uważać, aby ich całkowicie nie zblendować. 3 Przygotuj kilka mniejszych i większych filiżanek lub misek. Powinny być zasadniczo tak różnorodne, jak odcienie ciasta, którego potrzebujesz. Zmieszaj każdą z mniejszych potraw gracza z innym kolorem jedzenia. 4 Rozłóż ciasto pomiędzy foremki na muffinki o różnych kolorach. Spróbuj zrezygnować z mieszania hittera w foremkach. 5 Ciastka pieczemy przez dwie godziny w temperaturze 200 stopni przez około pięć minut. Przed wyjęciem foremek lub foremek z piekarnika pozwól ciastu całkowicie ostygnąć. 6 Szybko wymieszać na lukier: cukier puder i sok z cytryny połączyć w jedno. Schłodzone babeczki posypać kolorowymi wiórkami zaraz po nałożeniu lukru. Siedem obszarów zainteresowania „w liczbach”: pół godziny. Wielkość porcji: kalorie równe 290 kilogramom. Źródło: Ludzie i świat
Dodaj komentarz