Przepis na Kruche babeczki śmietankowe.

Składniki na babeczki śmietankowe:

  • 25 dag masła
  • Cukier waniliowy
  • Krem:
  • Szklanka śmietany
  • Pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • Ciasto:
  • 30 dag mąki
  • 1 szklanka cukru pudru
  • kilka kropel olejku rumowego
  • 1 jajko
  • 10 dag cukru
  • Cukier waniliowy
  • 20 dag margaryny

babeczki śmietankowe Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Kruche babeczki ze śmietaną. Mąkę i margarynę siekamy nożem. Wmieszaj cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Aby babeczki były słabe, rozbij jajko, oddziel białko od żółtka, a następnie szybko manipuluj ciastem. Powinny leżeć w lodówce przez 60 minut. Wykorzystując foremki do babeczek, ze schłodzonego ciasta wytnij koła o grubości części centymetra. Naoliwione foremki przykryć. Widelcem zrobić dziurki w spodzie ciasta. Przygotuj ciasto w foremkach do ciasta przez około 15 minut w nagrzanym piekarniku. Krem utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Cały czas ubijając dodawać stopniowo śmietankę, a na końcu olej rumowy. Ułożone i ostudzone babeczki napełnij kremem. Ożyw się kawałkami produktów organicznych, kolorowymi słodyczami i różnymi smakołykami. Ciesz się posiłkiem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *