Przepis na Kruche babeczki z bitą śmietaną i borówkami

babeczki z bitą śmietaną – składniki:

  • galaretka
  • 10 dag masła
  • szklanka mąki
  • bułka
  • jajko
  • ok. pół szklanki borówek
  • szklanka gorącej wody
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru pudru
  • czekolada mleczna
  • bita śmietana
  • masło
  • tarta

babeczki z bitą śmietaną Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

Babeczki jagodowe i kruche z bitą śmietaną Najpierw chcę przygotować dżem. Rozpuściłem go w szklance wrzącej wody, zanim ostygł. Po stężeniu dżemu pokrój go na kwadraty 3D. 2. Mieszanką następnie masuje się: miskę zawierającą mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i margarynę. Wcieraj te składniki w margarynę opuszkami palców, aż utworzą się małe grudki. Dodaj różne ozdoby i natrzyj kombinację. 3. W lodówce schłodź ciasto przez 15 minut. 4. Foremki do babeczek wysmarować masłem i w tym czasie posypać bułką tartą. 5. Mieszaninę następnie przeprowadza się i umieszcza w formach. 6. Do penetracji używam widelca. 7. Piecz babeczki przez 20 do 25 minut w temperaturze 180 stopni. Uczę się. 8. Następnie robię mus jagodowy. Za pomocą blendera ręcznego zmiksuj jagody. 9. W tym momencie posmarowałem wszystko babeczkami i wykończyłem bitą śmietaną nieka. 10. Poleruję pokrojoną konfiturą, posiekaną czekoladą i mieloną czekoladą.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *