Przepis na Kruche babeczki z bitą śmietaną i niespodzianką

Smaczne do kawki i nie tyko.

Składniki na kruche babeczki z bitą śmietaną:

  • cukier waniliowy 1 op
  • Ciasto
  • czekolada dowolna ok1 tabliczka
  • herbatniki 1 paczka
  • śmietana 1 łyżka kopiasta
  • masa kajmakowa
  • cukier 1/2 szkl
  • mąka 2 szkl z czubkiem
  • Nadzienie
  • masło albo margaryna 1/2 kostki (250g)
  • rodzynki namoczone 2-3 łyżki
  • żółtka 3 szt
  • śmietana Śnieżka 1 op

kruche babeczki z bitą śmietaną Przygotowanie

Zobacz także: inny przepis

1. Do mąki dodać pokrojoną pastę (można dodać trochę więcej), cukry posiekać. Zagnieść ciasto z żółtkami i śmietaną. W razie potrzeby posypać mąką. Przechowywać w lodówce przez trzydzieści do pięćdziesięciu minut. Po wyjęciu cienko rozwałkować do wysmarowanych tłuszczem foremek na babeczki, ponieważ zbyt cienkie babeczki mogą się kruszyć. Nakłuć widelcem i planować aż do uzyskania oszałamiającego efektu, około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Do drobno posiekanej czekolady dodać rodzynki, następnie pokruszyć herbatniki. Masę śmietankową należy połączyć ze wszystkim. Krem powinien przykryć babeczki. Krem przygotowany według receptury operacyjnej można wykorzystać do pokrycia nadzienia babeczek (mleka można użyć nieco mniej). Lukier czekoladowy jest opcją. Schłodzić babeczki.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *