Przepis na Kruche babeczki z jagodami

kruche babeczki z jagodami – składniki:

  • 0,5 szklanki cukru-pudru lub zwykłego białego
  • około 3-4 szklanek mąki
  • pszennej
  • 3/4 kostki masła
  • śmietanka 30%
  • 40 dag. jagód
  • 20 foremek do wypiekania babeczek lub forma do tart

kruche babeczki z jagodami Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Kruche bułeczki z jagodami Przesiać razem mąkę i cukier puder. Zmiksuj pokrojoną w kostkę pastę do uzyskania gładkości, w idealnym świecie w temperaturze pokojowej. Daj sobie piętnaście minut. Podczas gdy śmietanka jest najpierw schładzana w lodówce lub lodówce, dodaj jagody do bitej śmietany, pozostawiając trochę do dekoracji. Dla wstępnego nagrzania brojlerów ustawiono 200 stopni. Po wyjęciu ciasta z lodówki i rozwałkowaniu na grubość jednego centymetra, ułożyć na nim babeczki. Zaczynając od przodu, nakłuj kombinację widelcem i zintensyfikuj ją. Podgrzewać przez około 20 minut. Ostrożnie napełnij babeczki nadzieniem po ostygnięciu w foremkach. Jagody można zastąpić dowolnymi owocami 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *