kruche babeczki z jagodami – składniki:
- 0,5 szklanki cukru-pudru lub zwykłego białego
- około 3-4 szklanek mąki
- pszennej
- 3/4 kostki masła
- śmietanka 30%
- 40 dag. jagód
- 20 foremek do wypiekania babeczek lub forma do tart
kruche babeczki z jagodami Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: inny przepis
Kruche bułeczki z jagodami Przesiać razem mąkę i cukier puder. Zmiksuj pokrojoną w kostkę pastę do uzyskania gładkości, w idealnym świecie w temperaturze pokojowej. Daj sobie piętnaście minut. Podczas gdy śmietanka jest najpierw schładzana w lodówce lub lodówce, dodaj jagody do bitej śmietany, pozostawiając trochę do dekoracji. Dla wstępnego nagrzania brojlerów ustawiono 200 stopni. Po wyjęciu ciasta z lodówki i rozwałkowaniu na grubość jednego centymetra, ułożyć na nim babeczki. Zaczynając od przodu, nakłuj kombinację widelcem i zintensyfikuj ją. Podgrzewać przez około 20 minut. Ostrożnie napełnij babeczki nadzieniem po ostygnięciu w foremkach. Jagody można zastąpić dowolnymi owocami 🙂
Dodaj komentarz