Przepis na Kruche babeczki z kremem maślanym i malinami

Składniki na babeczki z kremem maślanym:

  • ziemniaczanej
  • 3 żółtka,
  • czubata szklanka cukru,
  • 2 łyżki mąki
  • 150g margaryny
  • jajko
  • 100g margaryny
  • szklanka mleka
  • 350g świeżych malin
  • 2 łyżki cukru waniliowego,
  • Kruche ciasto:
  • 300 g mąki
  • Krem maślany:
  • laska wanilii
  • 100g cukru pudru,

babeczki z kremem maślanym Przygotowanie:

Zobacz również: kruche ciasteczka z serem

Kruche ciastka z truskawkami i kremem margarynowym Zimną margarynę, cukier i jajko od razu wmieszać do mąki. Kulkę podawaj po zawinięciu w folię spożywczą i schłodzeniu przez godzinę. Posyp struktury babeczek idealną ilością bułki tartej i lekko je natłuść. Następnie masę należy rozłożyć wachlarzem po bokach i dnie foremek. Użyj widelca, aby nakłuć dno. W 180 stopniach zaplanuj około 15-20 minut. Fajny. 2. Z 1/4 szklanki mleka, cukru i mąki ubić żółtka do uzyskania mocnej struktury wierzchołków. Pozostałe mleko podgrzać do wrzenia. We wrzącym mleku powinny być żółtka. Gotuj mieszankę, aż zgęstnieje na małej mocy. Fajny. Połącz cukier i nasiona wanilii, aby zrobić margarynę. Cały czas ubijając dodawać po jednej łyżce schłodzonego puddingu. Po napełnieniu babeczek mieszanką udekoruj je malinami i miętą.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *