Składniki na babeczki z kremem maślanym:
- ziemniaczanej
- 3 żółtka,
- czubata szklanka cukru,
- 2 łyżki mąki
- 150g margaryny
- jajko
- 100g margaryny
- szklanka mleka
- 350g świeżych malin
- 2 łyżki cukru waniliowego,
- Kruche ciasto:
- 300 g mąki
- Krem maślany:
- laska wanilii
- 100g cukru pudru,
babeczki z kremem maślanym Przygotowanie:
Zobacz również: kruche ciasteczka z serem
Kruche ciastka z truskawkami i kremem margarynowym Zimną margarynę, cukier i jajko od razu wmieszać do mąki. Kulkę podawaj po zawinięciu w folię spożywczą i schłodzeniu przez godzinę. Posyp struktury babeczek idealną ilością bułki tartej i lekko je natłuść. Następnie masę należy rozłożyć wachlarzem po bokach i dnie foremek. Użyj widelca, aby nakłuć dno. W 180 stopniach zaplanuj około 15-20 minut. Fajny. 2. Z 1/4 szklanki mleka, cukru i mąki ubić żółtka do uzyskania mocnej struktury wierzchołków. Pozostałe mleko podgrzać do wrzenia. We wrzącym mleku powinny być żółtka. Gotuj mieszankę, aż zgęstnieje na małej mocy. Fajny. Połącz cukier i nasiona wanilii, aby zrobić margarynę. Cały czas ubijając dodawać po jednej łyżce schłodzonego puddingu. Po napełnieniu babeczek mieszanką udekoruj je malinami i miętą.
Dodaj komentarz