kruche babeczki z malinami – składniki:
- ziemniaczanej
- beza:3 białka
- szklanka mąki
- 1/3 łyżeczki kurkumy
- ciasto:szklanka mąki
- szczypta soli
- pszennej
- 150 g margaryny
- żółtko
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki cukru
- szklanka malin
- cukier waniliowy
- nadzienie: 2 łyżki manny
kruche babeczki z malinami Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inna receptura
Babeczki z ciasta kruchego i malin. Szybko zagnieść ciasto. Włóż około łyżki stołowej biszkoptu do struktury babeczki, która została posypana mąką, i ugniataj ją na podstawie, aż połączenie wzniesie się na górę i wypełni kształt. Aby się schłodzić, umieść foremki w lodówce na 30 minut. Aby ciasto nie rosło, wyciągamy je z lodówki, posypujemy odrobiną kaszy manny i nakłuwamy widelcem. Dodaliśmy maliny, a ja dodałam kilka, choć nieistotnych, brzoskwiń. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni i pieczemy około 20 minut. Wymieszaj białka z odrobiną soli i kurkumy. Gdy piana zacznie gęstnieć, dodaj cukier waniliowy, mieszając. Każda babeczka powinna być pieczona przez 10 do 12 minut lub do uzyskania złotego koloru w temperaturze 200 stopni.
Dodaj komentarz