Przepis na Kruche babeczki z malinami.

kruche babeczki z malinami – składniki:

  • ziemniaczanej
  • beza:3 białka
  • szklanka mąki
  • 1/3 łyżeczki kurkumy
  • ciasto:szklanka mąki
  • szczypta soli
  • pszennej
  • 150 g margaryny
  • żółtko
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru
  • szklanka malin
  • cukier waniliowy
  • nadzienie: 2 łyżki manny

kruche babeczki z malinami Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Babeczki z ciasta kruchego i malin. Szybko zagnieść ciasto. Włóż około łyżki stołowej biszkoptu do struktury babeczki, która została posypana mąką, i ugniataj ją na podstawie, aż połączenie wzniesie się na górę i wypełni kształt. Aby się schłodzić, umieść foremki w lodówce na 30 minut. Aby ciasto nie rosło, wyciągamy je z lodówki, posypujemy odrobiną kaszy manny i nakłuwamy widelcem. Dodaliśmy maliny, a ja dodałam kilka, choć nieistotnych, brzoskwiń. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni i pieczemy około 20 minut. Wymieszaj białka z odrobiną soli i kurkumy. Gdy piana zacznie gęstnieć, dodaj cukier waniliowy, mieszając. Każda babeczka powinna być pieczona przez 10 do 12 minut lub do uzyskania złotego koloru w temperaturze 200 stopni.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *