Wytrawne babeczki 🙂
babeczki z pastą z tuńczyka – lista składników:
- 1 płaska łyżeczka soli
- sól, pieprz
- 200 g mąki
- na około 30 babeczek:
- 2 łyżki zimnej wody
- 1 opakowanie oliwek (200 ml)
- 1/2 czerwonej papryki
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach
- 3 łyżki majonezu
- farsz:
- 150 g margaryny
- szczypiorem
- 1 mała czerwona cebula
babeczki z pastą z tuńczyka Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: kruche ciasteczka z czekoladą
1. Przed włożeniem kruchego ciasta do foremek na babeczki, wymasuj je dołączonymi mocowaniami. W piecu nagrzanym do 180 stopni, podgrzej do perfekcji. Rozgnieć rybę. Do tuńczyka należy dodać posiekaną cebulę, oliwki i paprykę. Doprawiamy do smaku i łączymy z majonezem. Nałóż pastę na babeczki, a następnie udekoruj kawałkami oliwek i szczypiorkiem. Mieć smaczny posiłek!
Dodaj komentarz