Wspaniałe w smaku, proste w wykonaniu. Zrobią furorę podczas przyjęć domowych i nie tylko.
babeczki z serem białym – lista składników:
- tłuszcz do wysmarowania foremek
- 1 szklanka cukru pudru
- Dodatkowo
- 1,2 sera białego
- zapach cytrynowy i pomarańczowy
- Ser:
- 1 całe jajko
- 2 szklanki cukru pudru
- Składniki na 50 babeczek
- 50 foremek do babeczek
- 1 kostka margaryny
- Lukier:
- 3 łyżki stołowe wody
- 3 szklanki mąki
- 7 kopiastych łyżek cukru pudru
- 1 kostka margaryny
- 10 jajek
- Ciasto:
- 1 pojedynczy proszek do pieczenia
- 1 mały budyń śmietankowy
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 1 łyżka grysiku sypkiego
babeczki z serem białym Przygotowanie:
Zobacz również: inna receptura
1. Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól w robocie kuchennym z margaryną. Dobrze wymieszaj po dodaniu całego jajka i włożeniu do lodówki na cztery do pięciu godzin. W robocie kuchennym wymieszaj dwukrotnie zmielony twaróg, cukier puder i margarynę. Następnie dodać aromaty, budyń i mąkę kukurydzianą, następnie mocno ubite białka i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Lukier: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą na jednolitą masę. Za pomocą igły lub łyżki napełnij babeczki cheddarem i lekko napełnij bułki margaryną. Zaplanuj w piekarniku na około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu schłodź i delikatnie umyj lukrem.
Dodaj komentarz