kruche babeczki z truskawkami – lista składników:
- 1/2 kostki margaryny
- 1 łyżka śmietany
- 1/2 szklanki cukru pudru
- Truskawki
- Galaretka czerwona- np. wiśniowa
- 2 żółtka
- Ciasto:
- 2 szklanki mąki
- Margaryna
- cukier waniliowy
kruche babeczki z truskawkami Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis
Kruche bułeczki z truskawkami i dżemem 1. Przed włożeniem podanej mieszanki do lodówki na trzydzieści minut, zagnieść. Wetrzyj margarynę w foremki do babeczek, aby masa nie pozostała. Mieszankę przed przyklejeniem do foremek należy najpierw wyjąć z lodówki i podzielić na skromniejsze kawałki. Pieczemy 20 do 30 minut w 180 stopniach. 2. Umyj truskawki i pokrój je na ćwiartki lub części. Aby zrobić dżem, postępuj zgodnie ze wskazówkami na wiązce. Gdy babeczki wystygną, nałożyć truskawkę i zagotować dżem. Przechowywać babeczki w lodówce przez około dwie godziny. Po zastygnięciu dżemu można wierzch babeczek posypać wiórkami kokosowymi.
Dodaj komentarz