Przepis na Kruche babeczki z truskawkami i galaretką

kruche babeczki z truskawkami – lista składników:

  • 1/2 kostki margaryny
  • 1 łyżka śmietany
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • Truskawki
  • Galaretka czerwona- np. wiśniowa
  • 2 żółtka
  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki
  • Margaryna
  • cukier waniliowy

kruche babeczki z truskawkami Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

Kruche bułeczki z truskawkami i dżemem 1. Przed włożeniem podanej mieszanki do lodówki na trzydzieści minut, zagnieść. Wetrzyj margarynę w foremki do babeczek, aby masa nie pozostała. Mieszankę przed przyklejeniem do foremek należy najpierw wyjąć z lodówki i podzielić na skromniejsze kawałki. Pieczemy 20 do 30 minut w 180 stopniach. 2. Umyj truskawki i pokrój je na ćwiartki lub części. Aby zrobić dżem, postępuj zgodnie ze wskazówkami na wiązce. Gdy babeczki wystygną, nałożyć truskawkę i zagotować dżem. Przechowywać babeczki w lodówce przez około dwie godziny. Po zastygnięciu dżemu można wierzch babeczek posypać wiórkami kokosowymi.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *