Przepis na Kruche ciasteczka czekoladowe

kruche ciasteczka czekoladowe – składniki:

  • 100g margaryny
  • włoskie
  • 250g mąki
  • Ciasto:
  • Dodatkowo:
  • 1 jajko
  • orzechy
  • 1 gorzka czekolada
  • mleko
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 100g cukru pudru
  • 2 łyżki kakao

kruche ciasteczka czekoladowe Przygotowanie:

Zobacz również: inna ciekawa recepturka

Kruche czekoladowe smakołyki: Wymieszać i zagnieść ciasto, przesiewając mąkę do miski, dodając kakao, posiekaną miękką margarynę, jajko i cukier. Jeśli ciasto jest za suche, można dodać 1-2 łyżki mleka.) Schładzać w lodówce przez dwie godziny, przykrywając folią. Po dwóch godzinach wyjmij ciasto, rozwałkuj i uformuj ciasteczka. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i nagrzanej do 180 stopni piecz ciastka przez 10 do 12 minut. Po wyjęciu z piekarnika połóż smakołyki na metalowej podstawce, aby ostygły. Posiekaj orzechy i rozpuść czekoladę z 5 do 6 łyżkami mleka po ostygnięciu ciasteczek. Posyp rozpuszczoną czekoladą smakołyki i udekoruj orzechami.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *