Szybkie, smaczne i niedrogie!
kruche ciasteczka z dziurką – lista składników:
- masło, 1/2 kostki
- marmolada
- cukier puder, 3/4 szklanki
- żółtka, 2
- cukier waniliowy, 1 opakowanie
- mąka, 2 szklanki
kruche ciasteczka z dziurką Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: naleśniki biszkoptowe
naleśniki z serem i musem truskawkowym
Do oddzielonej na stolnicy mąki dodać margarynę, żółtka, cukier puder i koncentrat waniliowy. Po wyrobieniu ciasto należy schłodzić przez 30 minut. 2 W tym momencie wytnij dziurę w środku mieszanki i rozprowadź ją na grubość 1/3 cm. W porcji smakołyków należy wybić otwór. 3 Piecz ciasteczka przez 10 do 15 minut w temperaturze 200 stopni na wysmarowanej masłem blasze. 4 Ciastka po ostygnięciu przyklejamy dziurkami do ciastek marmoladą. Kiedy go pudrujesz, gotowe!
Dodaj komentarz