Przepis na kruche ciasteczka z jabłkami

Do tych ciastek oprócz jabłek można wykorzystać również brzoskwinie

kruche ciasteczka z jabłkami – składniki:

  • cukier, 10 dag
  • margaryna, 25 dag
  • proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
  • jabłka, 7 sztuk
  • cukier waniliowy, 1
  • Mąka pszenna, 40 dag
  • śmietana gęsta(homogenizowana), 18 dag
  • żółtka, 3

kruche ciasteczka z jabłkami Przygotowanie

Zobacz także: ciasteczka

Aby pokroić, skonsoliduj margarynę, proszek do pieczenia i mąkę. Dodać żółtka, cukier, cukier waniliowy i śmietankę. Skorzystaj z kombinacji. 2 Przeprowadź mieszankę na grubość od 3 do 4 mm. Szklanką rób kółka. 3: Po obraniu jabłek pokrój je na osiem części. Zakładając, że jabłka są większe, można je pokroić na 16 kawałków. Po czwarte, ułóż jabłka na krążkach. Zawinąć. Boki sklejamy patykiem. 5 Piec w temperaturze 350°F przez 5 minut. Od 180 do 200 stopni dostaję około pięćdziesięciu ciasteczek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *