łatwe babeczki – składniki:
- 250 g mąki
- 2 małe jabłka
- 50 ml oleju
- 200 ml mleka
- łyżeczka cukru waniliowego
- pszennej
- 100 g cukru
- 1 garść orzechów
- łyżeczka proszku do pieczenia
- włoskich
- 2 jajka
łatwe babeczki Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura
Robienie babeczek z posypanymi orzechami to podstawa. W jednej misce skonsoliduj suche mocowania, takie jak orzechy, i mokre mocowania, takie jak jajka, mleko i olej. Za pomocą łyżki dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Na drobnej tarce obrać i zetrzeć jabłka, a orzechy włoskie drobno posiekać. Tak przygotowaną masę przełożyć do foremek. Na wierzch połóż łyżeczkę granulowanego jabłka i orzechów. W nagrzanym piekarniku, gotuj przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj komentarz