Przepis na Makowe muffinki z dżemem wiśniowym

makowe muffinki – składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • aromat migdałowy
  • 1 i 1/3 szklanki białego cukru
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100g margaryny
  • dżem wiśniowy
  • 1 szklanka mleka
  • 2/3 szklanki maku

makowe muffinki Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Babeczki z konfiturą wiśniową i makiem: Margarynę upłynnić w rondelku, a następnie odstawić na chwilę do ostygnięcia. W misce połącz schłodzoną i roztopioną margarynę z mlekiem, jajkiem i kilkoma kroplami aromatu migdałowego. Wymieszaj ze sobą każde płynne mocowanie. Połącz mąkę, mak, cukier i proszek do pieczenia – na przykład darmowe produkty – w innej misce. Aby przygotować surowe ciasto na muffinki, suche, sproszkowane składniki należy wsypać do płynnych i wymieszać. Użyj papierowych kubków do wyłożenia blachy do pieczenia ciastek. Po włożeniu masy makowej do foremek, posmaruj ciasto konfiturą wiśniową. Przykryj dżem drugim kawałkiem kombinacji. Przygotuj herbatniki na około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, umieszczając papierowe foremki wypełnione ciastem i dżemem na blasze do pieczenia.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *