makowe muffinki – składniki:
- 2 szklanki mąki
- aromat migdałowy
- 1 i 1/3 szklanki białego cukru
- 1 jajko
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100g margaryny
- dżem wiśniowy
- 1 szklanka mleka
- 2/3 szklanki maku
makowe muffinki Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inny przepis
Babeczki z konfiturą wiśniową i makiem: Margarynę upłynnić w rondelku, a następnie odstawić na chwilę do ostygnięcia. W misce połącz schłodzoną i roztopioną margarynę z mlekiem, jajkiem i kilkoma kroplami aromatu migdałowego. Wymieszaj ze sobą każde płynne mocowanie. Połącz mąkę, mak, cukier i proszek do pieczenia – na przykład darmowe produkty – w innej misce. Aby przygotować surowe ciasto na muffinki, suche, sproszkowane składniki należy wsypać do płynnych i wymieszać. Użyj papierowych kubków do wyłożenia blachy do pieczenia ciastek. Po włożeniu masy makowej do foremek, posmaruj ciasto konfiturą wiśniową. Przykryj dżem drugim kawałkiem kombinacji. Przygotuj herbatniki na około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, umieszczając papierowe foremki wypełnione ciastem i dżemem na blasze do pieczenia.
Dodaj komentarz