Małe pączki na jeden kęs.
Składniki na pączki serowe:
- 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
- 2,5- 3 szklanki mąki pszennej
- cukier puder
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- 300g twarogu
- łyżeczka octu
- żółtko
- olej do smażenia
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 jajka
- 5 łyżek cukru
- opakowanie cukru wanilinowego
pączki serowe Jak zrobić:
Zobacz także: inna ciekawa receptura
wyniku zmiażdżenia skrzepu dodać śmietanę, mąkę, proszek do pieczenia i pop, ponownie docisnąć. Następnie należy dodać ocet, cukier i jajka. każdy element w całości. Pracuj odtwarzaczem, aż będzie specjalnie złożony z dodatkami w całości. Za pomocą liternika wytnij z ciasta krążki i rozwałkuj je na grubość pół centymetra. 2 Pączki smażymy na rozgrzanym do 175 st. oleju (po podrzuceniu kawałek pałeczki powinien szybko wypłynąć na powierzchnię), z różnych stron, aż się zarumienią. Po wyjęciu pączków użyj papierowego ręcznika, aby odsączyć tłuszcz. Po ostygnięciu pączków posyp cukrem pudrem.
Dodaj komentarz